tisdag 19 maj 2009

byt ut litteraturen!

Har nu läst igenom anteckningarna inför morgondagens redovisning och det känns inge vidare. Vi har läst en del (jag vägrar läsa hela!) av en avhandling om utvecklingssamtalets avslutande. Jag tänkte ta dagens utvecklingssamtal från det riktiga livet som exempel i morgon men hon gjorde inte alls som i avhandlingen...Konstigt va? När jag nu i kväll läser de sista sidorna så inser jag att hela avhandlingen (typ 200 sidor) är gjord utifrån samtal som gjordes för minst 15 år sen! Men hallå! Har jag slösat bort flera timmar av mitt liv på att läsa om samtal som gjordes när det var den gamla läroplanen, inga mål, inga nationella prov och allt är på det sätt som gjordes när jag gick på högstadiet...det är ju en stund sen och utvecklingen har gått frammåt. Vad kan jag lära mig av detta? Jag är sur...

Fast jag är bara sur på skolans oförmåga att hitta aktuell litteratur. Annars är jag ganska glad=) Barnen sover, Busen har klippt gräsmattan, tomaterna i växthuset lever, jag lever, Busen har skaffat en mail och tyckte det var kul att skicka meddelanden, jag lever och i morgon tänkte jag kolla in examenskläder till Busen på vägen hem=)

2 kommentarer:

 1. Så ledsamt att behöva läsa så oaktuella saker, hoppas det är över snart !!
  Ja evighetsgörat fortsätter...när man tycker att man gjort allt är det bara att börja om från början igen.....suck !!
  Hoppas du hittar nå't fint till busen i morron då, det är ju faktiskt EN sak som JAG faktiskt är FÄRDIG med =)
  Ha de' så gott !!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig om mossig litteratur!
  Vi fick tag på jättebra litteratur kring utveckl-samtalet till vår examination i kursen Pedagogisk bedömning. (på egen hand) Är det ngt ni behöver till er så hör av dig!
  Jag har raggat upp en tjej till augusti. För du menade väl allvar? =)

  SvaraRadera